Ak-Ters • Всі тури в одному місці
+38099-027-08-25 (WhatsApp), 096-793-93-26 (Viber). mailing@ak-ters.com.ua

Аэропорты против КОВИД ?! Все равно летим!

Завдяки відновленню регулярного авіасполучення, яке Україна оголосила з 15 червня, вже п’ять україньских аеропортів прийняли свої перші міжнародні рейси.

Останніми днями поширюється інформація щодо посилення карантинних заходів в деяких містах та регіонах України у зв’язку із зростанням кількості випадків захворювання на COVID-19. Вчора, про це навіть казав очільник Київської області, до якої територіально відноситься міжнародний аеропорт “Бориспіль”. Відповідна реакція не забарилась – потенційні пасажири висловлюють занепокоєння щодо закриття аеропортів на карантин, адже нещодавні приклади аеропортів “Київ” ім. Сікорського та “Львів” ім.Данили Галицького свідчать про те, що “можливо все”.
Однако, хочемо всіх заспокоїти : незважаючи на розвиток епідеміологічної ситуація аеропорти не закриватимуть на карантин. Саме такий висновок можна зробити на підставі постанови Кабміну України №500 від 17 червня, яка дозволяє функціонування аеропортів навіть у регіонах з високим рівнем захворювання на COVID-19.
У документі йдеться, що обмеження не застосовуються до внутрішніх та міжнародних авіаційних пасажирських перевезень у частині функціонування аеропортів з прийому та відправлення повітряних судів, які виконують ці перевезення. Постанова була прийнята ще 17 червня та набула сили з моменту публікації.

Підсумовуємо : українські аеропорти працюватимуть й надалі, незалежно від розвитку епідеміологічної ситуації в країни, при цьому умови перетину кордонів України по прибуттю залишатимуться без змін : у разі прибуття з країн, що відносяться до так званої “червоної зони” – обов’язкова 14-денна самоізоляція.

Автор

Коментувати

*